BACK TO HOMEPAGE WWW.SJEESONLINE.COM

Nieuwsbrief September 2013

Nieuwsbrief van Kees-Jan van der Klooster
Het Paralympische jaar is vroeg en succesvol gestart.
Veel lees plezier
, en voor wie niet graag leest zijn 2 filmpjes toegevoegd


1e World Cup overwinning in Mt Hutt.

Het paralympisch seizoen begon dit jaar vroeg. Waar iedereen in Nederland nog vol met zijn hoofd in de zomer zit werden de eerste races van 2013-14 gehouden in New Zealand.
Op het Programma stonden een Super-Combi (Super-G race en slalom)en een Super-G op het programma.
In de Super-Combi werd ik verassend 2e. Op de zeer ijzige piste van MT Hutt, hadden veel zitskiers problemen, ondanks een behouden run eindigde ik als 2e op de Super-G, op mijn minst sterke punt slalom liet ik wel wat tijd liggen, maar de voorsprong op de nummer 3 was voor hem te groot om dit in te lopen. Mijn achterstand op de nummer 1 was slechts 0,06sec, spijt dat ik niet iets harder had geskied, maar toch zeer tevreden.

De 2e dag had ik meer vertrouwen in de ijzige piste, nu nog harder als de dag ervoor, en nam ik meer risico. Gezien ik als eerste beneden was was het nog even spannend voor iedereen gefinished was. Tyler Walker (US) finiste met 0,01sec achter me, en niet veel later Corey Peters (NZ) met 0,05sec. Waarschijnlijk de krapste top 3 die ik ken in mijn carriere.
Maar het maakt niets uit hoe klein de voorsprong is, 0,01 sneller is sneller en dus goed voor mijn eerste World Cup overwinning.


Trainingsstage New Zealand
2 weken voorafgaand aan de World Cup in Mt Hutt waren we in New Zealand aangekomen voor een trainingsstage in Cardrona (Wanaka). Samen met het Britse, koreaanse en het New Zealands paralympischteam was er een speedcamp georganiseerd, ondanks een aantal mistige dagen heb we toch nog aardig kunnen trainen en de mogelijkheid tot speed training zo goed mogelijk benut.

Naast de skitraining is er ook nog aan de conditie en kracht gewerkt. Samen met mijn team NISSIN Sitski collega's Akira Kano en Taiki Morrii bracht ik menig uur door in de gym en in de heuvels rondom Lake Wanaka.

Afsluitend kan ik zeggen dat het weer een voorrecht was om in New Zealand te trainen. De prachtige natuur en vriendelijke mensen kunnen niet anders dan je motiveren het beste uit jezelf te halen, en met 2 podium plekken in de eerste races van het seizoen heb ik het volste vertrouwen dat het Sochi avontuur de goede koers is ingeslagen.

Hoe ziet het seizoen er verder uit?
De komende maanden zal er nog veel getraind worden.
Eind september vertrekken we naar het Zwitserse Saasfee, en in Oktober en november staan er trainingen gepland in Hintertux en Solden.
Vanaf december begint dan weer het race seizoen
en werken we ons een weg naar Sochi in Maart 2014

De komende maanden zal ik jullie uiteraard op de hoogte houden van de verdere ontwikkelingen.
Mocht je meer willen weten over mijn road to Sochi en hoe die tot nu toe verlopen is klick dan zeker even op de Link.

Veel dank gaat uit naar mijn sponsoren en support die dit allemaal mogelijk maken.
Fischer skis Benelux.
Bulldog Hotel Silverstar BC Canada.
POC Armor and Protection.
Rehall Clothing
Nissin Sitskis and Wheelchairs.
My Friends from the Japan ski team.
HK Suspension in Tiel
DSM Nederland
Nederlandse Ski Vereniging en Partners

Waanzinnig veel dank voor al het vertrouwen dat jullie in mij hebben.
OP NAAR SOCHI!!!


Mocht je me niet meer willen volgen laat me dit weten en ik schrijf je uit uit de nieuwsbrief.